24/2/11

Δεκατέσσερις κορυφαίες προσωπικότητες τάσσονται κατά του τζόγου

Δεκατέσσερις κορυφαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων, της Πολιτικής και της Τέχνης εκφράζουν την αντίθεση τους στην προτεινομένη “Ρύθμιση της Αγοράς Τυχερών Παιγνίων» και την υποστήριξη τους στις απόψεις της Κίνησης Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών.

Μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις τους στη σελίδα “Θέσεις” του Ιστολογίου μας.

Δημήτρης Κακαβελάκης – Συγγραφέας, πολιτικός αρθρογράφος
Τα καζίνο και η καζινοποίηση της Ελλάδος είναι μια παλιά ιστορία. Εάν επικρατήσει ο τζόγος θα είναι ένα ακόμα από τα τελειωτικά χτυπήματα εναντίον της Ελληνικής ανεξαρτησίας.

Νεοκλής Σαρρής - Ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Μια κυβέρνηση που συνδέει την ύπαρξή της με τα τυχερά παιχνίδια είναι άξια της τύχης της.

Κώστας Μουρσελάς – Συγγραφέας
Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι παιχνίδια γιατί δεν έχουν απόλαυση – δεν συμμετέχει το μυαλό μας. Το κυνήγι του κέρδους είναι η δυστυχία της εποχής μας.

Νικήτας Τσακίρογλου – Ηθοποιός
Η κουλτούρα του τζόγου θα ενισχύσει την απελπισία του φτωχού και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από ότι τώρα είναι.

Βασίλης Οικονόμου - Ανεξάρτητος βουλευτής
Ο τζόγος μπορεί να φέρει πρόσκαιρα κέρδη στην κυβέρνηση αλλά θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Φώτης Κουβέλης - Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς
Οφείλει η κυβέρνηση να μην επιτρέψει να προωθηθούν αυτές οι ρυθμίσεις διότι η Ελληνική κοινωνία εκμαυλίζεται.

Αλέκος Αλαβάνος - Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Η εξάπλωση του τζόγου είναι πολιτικός στόχος που αναγράφεται στο μνημόνιο με συγκεκριμένες εισπράξεις από τα τυχερά παιχνίδια. Ο τζόγος γίνεται κεντρικός οικονομικός πόρος.

Χρήστος Χωμενίδης – Συγγραφέας
Μολονότι είμαι υπέρμαχος της αντίληψης ότι ο κάθε ενήλικας μπορεί να διαθέτει τον εαυτό του και τα λεφτά του όπως θέλει, ειδικά στο θέμα των τυχερών παιχνιδιών που μπορούν να σε καταστρέψουν θεωρώ ότι ο παίκτης θα πρέπει να κάνει μια διαδρομή για τα τυχερά παιχνίδια και όχι να τοποθετούνται στη γειτονιά του.

Κώστας Βεργόπουλος - Καθηγητής Οικονομικών
Αφού καταβαραθρώνεται η οικονομία, η κοινωνική συνοχή και ο άνθρωπος, η ολοκλήρωση έρχεται με την παράδοση των θυμάτων στους τεχνητούς παραδείσους των τυχερών παιχνιδιών. Αντί η κυβέρνηση να βρει τρόπους να αυξηθεί η παραγωγή ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθεί το εισόδημα, αυξάνει τις ψεύτικες ελπίδες ότι θα κερδίσουμε από τα τυχερά παιχνίδια.

Δημήτρης Πιατάς – Ηθοποιός
Τα τυχερά παιχνίδια που μπαίνουν στα σπίτια μας, ξεφεύγοντας από τους χώρους που είναι καθορισμένοι για αυτά, είναι η απόλυτη καταστροφή όσων δεν μπορούν να εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση.

Κώστας Τσαρούχας - Δημοσιογράφος
Ο τζόγος είναι εξάρτηση πιο επικίνδυνη από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Το να ωθούμε τον κόσμο στην εξάρτηση αυτή που σκοτώνει συνειδήσεις, υποστάσεις και αξίες μας κάνει αυτουργούς σε έγκλημα.

Στέλιος Παπαθεμελής -Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης
Στηρίζω την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων και θα βοηθήσω με κάθε τρόπο.

Σαράντος Ι. Καργάκος – Ιστορικός, Συγγραφέας
Όλοι οι διακεκριμένοι άνθρωποι της αρχαιότητας είχαν τοποθετηθεί αρνητικά έναντι του “τζόγου”. O Σόλωνας είχε επιπλήξει έναν συμπολίτη του που έπαιζε κύβους (ζάρια) όχι για τα ποσά που έπαιζε αλλά για την κακή συνήθεια που είχε αποκτήσει.

Άγγελος Αντωνόπουλος – Ηθοποιός
Είμαι αντίθετος με την ενδεχόμενη εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών διότι η απασχόληση της νεολαίας πρέπει να βρίσκεται στην παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου