29/1/11

Το ένθετο της Κίνησης Πολιτών στη Real News


"Φρουτάκια"; Όχι, ευχαριστώ!

Την κερκόπορτα για τη νομιμοποίηση του μέχρι σήμερα παράνομου τζόγου άνοιξε το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη "ρύθμιση" της αγοράς των παιγνίων, τα απαγορευμένα μέχρι σήμερα "Φρουτάκια" θα κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, μαζί με τα διαδικτυακά παίγνια ή αλλιώς ηλεκτρονικά καζίνα.

Η Κίνηση Πολιτών αντιτίθεται στην καζινοποίηση της χώρας. Παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης νηφάλια, με σοβαρότητα και με διάθεση για διάλογο.

Γι' αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Την εκπόνηση και δημοσίευση ολοκληρωμένης μελέτης σκοπιμότητας για τη λειτουργία του μαζικού νόμιμου τζόγου στην Ελλάδα, η οποία θα εκπονηθεί από επιστημονικό φορέα εγνωσμένου κύρους και θα απαντά σε ερωτήματα όπως:

Ποιό θα είναι το καθαρό οικονομικό όφελος για τη χώρα στην επόμενη πενταετία;
Φοβούμαστε ότι τα έσοδα που επικαλείται η κυβέρνηση από τις νέες δραστηριότητες κανιβαλίζουν και μειώνουν άλλα υπάρχοντα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου όπως αυτών που προέρχονται απότ τον ΟΠΑΠ, τα καζίνο και άλλες οικονομικές δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται με το διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα.

Θα προσελκύσει ο νόμιμος τζόγος παίκτες από τον παράνομο τζόγο;
Άποψή μας είναι ότι τα 30.000 νόμιμα "φρουτάκια" θα προστεθούν στα πολλά παράνομα και ότι τα νόμιμα "φρουτάκια" θα αποτελέσουν προθάλαμο για διεύρυνση της πελατείας των παράνομων παιγνίων. Η μετατόπιση των παικτών των παράνομων παιγνίων στα νόμιμα είναι παραδοχή που ο νομοθέτης δέχεται χωρίς καμία ουσιαστική διερεύνηση. Εμείς πιστεύουμε ότι τα χαρακτηριστικά των νόμιμων παιχνιδομηχανών θα προσελκύσουν κατά κύριο λόγο τους σημερινούς παίκτες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Ποιές θα είναι επιπτώσεις του μαζικού νόμιμου τζόγου σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως το εμπόριο και η εστίαση;
Το εισόδημα που θα χρησιμοποιείται στα νέα παίγνια αφαιρείται από άλλες αγορές που πραγματοποιούνται με το μειωμένο εισόδημα των Ελλήνων σήμερα. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της αυτή την επίπτωση που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υπό κατάρρευση ελληνική Αγορά ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο.

Ποιό θα είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα του μαζικού νόμιμου τζόγου στην ελληνική κοινωνία, στον άνεργο και το νέο σε εποχή κρίσης;
Είναι τελικά τα "φρουτάκια" το «σήμα κατατεθέν» της «πράσινης ανάπτυξης» και της «κοινωνίας των αξιών» που επικαλείται ο πρωθυπουργός; Μας ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι ο άνεργος, ο νέος, θα κυνηγά την ελπίδα για περισσότερα χρήματα μέσω του τζόγου, χάνοντας τον προσανατολισμό του και επενδύοντας δημιουργική ενέργεια σε μια δραστηριότητα χωρίς αντίκρισμα.

Η Κίνηση Πολιτών προτείνει:
Άμεσο πάγωμα της του νομοσχεδίου για τα "φρουτάκια" μέχρι να πραγματοποιηθεί από εγνωσμένου κύρους επιστημονικό φορέα, ολοκληρωμένη μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία μαζικού, νόμιμου τζόγου στην Ελλάδα.

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ; ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΕ SMS: ΚΑΤΑ (κενό) ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟ 19039 AUDIOTEXT S.A. ΧΡΕΩΣΗ 0,21€/SMS (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α)
Γρ. εξυπηρέτησης: Τηλ. 211 1815926

Σταματείστε αυτούς που πλουτίζουν από την κρίση μας.
Πείτε ΟΧΙ στο τζόγο της γειτονιάς!

H Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών ευχαριστεί την εφημερίδα REAL NEWS για την ευγενική της χορηγία στη διάθεση του έντυπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου