6/10/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 5 Οκτωβρίου 2010

Θέμα: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για τις επιπτώσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νέα ρύθμιση των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα

Η «Κίνηση Πολιτών για το Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων» και η ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο. διοργανώνουν στον Πειραιά ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ για τις επιπτώσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νέα ρύθμιση των τυχερών παιγνίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα του «Διοικητικού Συμβουλίου Σπύρου Μπρούσκαρη» 1ος όροφος του «Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά» & ώρα 18.00-21.00, Δ/νση: Πλατεία Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού, (δίπλα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά).
Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων, που διενεργήθηκε από 26 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου 2010, η «Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων» ανακοινώνει τη διεξαγωγή της Δεύτερης Ημερίδας ΑΝΤΙΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τις αληθινές και ποικίλες επιπτώσεις της «νομοθετικής πρωτοβουλίας» της κυβέρνησης για τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα μας.
Η πρώτη διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και κατόπιν της ουσιαστικής τοποθέτησης των ομιλητών για το σοβαρό αυτό θέμα η ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ M.K.O. συνεχίζει την πρωτοβουλία αυτή.
Ο Πρόεδρος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο. κ. Δημήτριος Θεοδωρολέας, ιατρός, και οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών από το τζόγο ο οποίος δεν είναι ανεξάρτητος από άλλες μορφές εξάρτησης και εξαπλώνεται μία νέα κουλτούρα νέων παιχτών από νεαρή ηλικία για εύκολο χρήμα και λάθος ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις στην ένταξη τους στη κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του Υπουργείου Οικονομικών για το Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων, δημοσιεύτηκαν 1.513 σχόλια, η πλειονότητα των οποίων εξέφραζε τη ριζική αντίθεση των πολιτών στην ουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που δεν είναι άλλη από την εισαγωγή νέων τυχερών παιχνιδιών στη χώρα με κίνητρα δημοσιοοικονομικά ή επιχειρηματικά.
Αδιαφορώντας για το κοινωνικό αίσθημα, συζητήσεις έγιναν μόνο με παράγοντες της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς τυχερών παιγνίων, που είναι οι μόνοι επωφελούμενοι από το άνοιγμα της ελληνικούς αγοράς χωρίς να εισακουστούν οι απών πολίτες για να αναφερθούν και οι τραγικές συνέπειες της εγκληματικότητας, της διαφθοράς, ο έλεγχος ανηλίκων κ.α.
Έτσι δηλώνουμε την αντίθεση μας στην ανάπτυξη του τζόγου ως τρόπου ζωής του Έλληνα απαιτώντας την ακύρωση οποιαδήποτε σχετικής απόφασης που οδηγεί την Ελλάδα σε αποτελέσματα αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομικής εξαθλίωσης του μέσου Έλληνα πολίτη με ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις.

Αυτό το θέμα αφορά όλους μας!

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες για την «Κίνηση Πολιτών για το Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων» http://oxiallatixera.blogspot.com.

Παράκληση για δημοσίευση.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Μαρία Χατζηδάκη
Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Οργάνωσης









ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο.
Πραξιτέλους 183, Πασαλιμάνι - 18535 Πειραιάς
Τηλ: +30 210 4297222, +30 210 4297922
Fax: +30 210 4297410
Ε-mail: merimnaz@otenet.gr / 2merimna@otenet.gr
Web: http://www.merimna.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου