16/2/11

Ο εθισμός στον τζόγο καλά κρατεί στην Βρετανία

Αύξηση έχει παρουσιάσει το ποσοστό των παθολογικών τζογαδόρων στην Βρετανία καθώς επίσης και το ποσοστό των ενηλίκων που παίζουν τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με έρευνα για το 2010 από την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που είναι εθισμένα στον τζόγο, τα οποία η επιτροπή ορίζει ως αυτά που παίζουν τυχερά παιχνίδια "σε βαθμό που θέτει σε κίνδυνο, διαταράσσει ή καταστρέφει τις οικογενειακές, προσωπικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες", έχουν αυξηθεί στο ποσοστό 0,9%.Στην ίδια έρευνα για το 2007 το ποσοστό ήταν στο 0,6%.

Το ποσοστό των ενηλίκων που παίζουν τυχερά παιχνίδια ανέβηκε στο 73% του πληθυσμού, ενώ το 2007 το 68% του πληθυσμού προκαλούσε την τύχη του.
Ο Μπράιαν Πόμεροϊ, επικεφαλής της επιτροπής τυχερών παιχνιδιών στην Βρετανία, δήλωσε: "Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας σημαντικός και αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παίζουν τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, δείχνει ακόμη ότι ένα μικρό, αλλά πιθανότατα αυξανόμενο ποσοστό του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τον τζόγο».

Η έρευνα δεν αναφέρεται στους λόγους που προκάλεσαν αυτή την αύξηση, τα στοιχεία όμως δείχνουν πως ένα μικρό ποσοστό τζογάρει μέσω Ίντερνετ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου